22. 1. 2024

Novoměstská filharmonie úspěšně zakončila turné Noc v opeře

Na šestici koncertů zavítalo více než 2000 diváků.

Závěr roku byl pro NoFi náročný. Po dvou odehraných koncertech v našem domovském městě jsme se plánovali poprvé vydat do Broumova. Bohužel bylo nutné ze zdravotních důvodů koncert přesunout na první lednovou neděli. Přesto jsme se v Multifunkčním sále Dřevník dočkali vřelého přijetí a hrálo se nám skvěle.


Nelze popsat slovy, jak jsme byli zaskočeni vyprodanými koncerty v dobrušském Kině 70náchodském Beránku, kde jsme turné Noc v opeře zakončili. Největší výzvou pro nás bylo ale vystoupení ve Filharmonii Hradec Králové, kam zavítalo více než pět set posluchačů u kterých jsme se obávali, že nás budou srovnávat s profesionálními tělesy. Místní genius loci a skvělá akustika zapůsobily na muzikanty, kteří ze sebe vydali vše.


Vážíme si všech diváků, jenž se nezalekli „náročnosti“ opery a operety a vydali se na jeden z výše uvedených koncertů. Ti ,kteří si při našem vystoupení listovali Nofinami, už zajisté vědí, že na jaře se vydáme do hájemství muzikálu a jazzu. O jaké skladby půjde konkrétně? Sledujte náš web, Facebook nebo Instagram, kde vám vše včas prozradíme.